Scholing

voor echoscopisten.

Algemene informatie

Elke echoscopist moet op de hoogte zijn en blijven van het vakgebied. Dit betekent dat je een opleiding tot SEO-echoscopist moet volgen en daarna regelmatig bij moet scholen. Door het volgen van de bijscholing ontvang je accreditatiepunten. 

Opleiding tweede trimester SEO-echoscopist

Om een tweede trimester SEO uit te mogen voeren moet je een erkende opleiding tot SEO-echoscopist hebben afgerond. De opleiding wordt erkend als deze aan de landelijke voorwaarden voldoet. Nadat je de opleiding hebt afgerond heb je de kennis die je nodig hebt om het SEO uit te voeren. Daarna kun je een kwaliteitsovereenkomst aanvragen.

Opleiding tot eerste trimester SEO-echoscopist

Wanneer je tenminste 500 tweede trimester SEO’s hebt uitgevoerd, kan je de opleiding volgen tot eerste trimester SEO-echoscopist. Deze opleiding bestaat uit het volgen van een algemeen en verdiepend webinar, het maken van een toets en het volgen van een hands-on training. Mocht je de opleiding tot eerste trimester SEO-echscopist willen volgen, informeer dan bij de SPSNH wanneer deze opleiding wordt gegeven.

RIVM: scholing van echoscopisten

Externe link

Bijscholing voor echoscopisten

Om op de hoogte te blijven van het vakgebied is het belangrijk om regelmatig bij te scholen. Volgens de kwaliteitseisen van het RIVM moeten echoscopisten in 2 jaar tijd 16 accreditatiepunten behalen, bijvoorbeeld door regiobijeenkomsten te bezoeken. Hierbij worden de richtlijnen van de BEN gevolgd. 

Kwaliteitseisen RIVM

Externe link
Heeft deze informatie geholpen? 2 mensen vonden dit nuttig
Kwaliteitsverslag SPSNH 2023

Klik hier om het Kwaliteitsverslag 2023 te downloaden