NIPT v.a. 1 april 2023

onderdeel van het reguliere programma voor prenatale screening.

Minister Kuipers van VWS heeft een vergunning afgegeven voor de uitvoering van de NIPT als regulier onderdeel van het programma voor prenatale screening. Dat gebeurde naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad van 20 februari 2023 over de vergunningaanvraag voor de niet-invasieve prenatale test (NIPT).  

Webinar over NIPT

Terugkijken webinar 7 februari 2023

Dit webinar is onderdeel van de verplichte (bij)scholing voor counselors.

Onderwerpen: Inhoudelijke toelichting op de veranderingen in de NIPT, Wat verandert er rond de nevenbevindingen? Veranderingen in de counseling over de NIPT, Praktische informatie over de transitie van TRIDENT studies naar NIPT als reguliere screening. Praktische wijzigingen in de registratie: van aanvraag tot uitslag en toestemming vragen

Er is een digitaal informatiepakket voor je samengesteld.
Factsheets NIPT | Prenatale en neonatale screeningen (pns.nl)

De publieksinformatie op www.pns.nl/nipt, de folder en de animatievideo over de NIPT zijn op aangepast naar de nieuwe situatie. Heeft jouw praktijk informatie staan over de NIPT in de communicatie naar zwangeren (website, e-mails, apps, documenten)?Controleer dan of er iets geactualiseerd moet worden. Verwijs voor actuele informatie altijd verwijzen naar www.pns.nl.

Meer informatie over de NIPT

Factsheets

Heeft deze informatie geholpen? 0 mensen vonden dit nuttig

Bijscholings ronde counselors 2022-2026